Wij leveren in Nederland en Belgie
Veilig betalen in onze shop

Bio-elektrische Impedantie Analyse

Leer meer over de techniek achter de lichaamssamenstellingsanalyse en de manier waarop Tanita het leven van sporters en professionals op dagelijkse basis vergemakkelijkt.

Tanita Body Composition Analyzers

Tanita Body Composition Analyzers zijn geavanceerde meetinstrumenten die gebruikmaken van de Bio-elektrische Impedantie Analyse techniek, ook wel BIA genoemd. Dankzij deze geavanceerde techniek zijn de Body Composition Analyzers van Tanita in staat uw lichaamssamenstelling te analyseren en bieden onder meer inzicht in lichaamsvocht, vetpercentage en spier- en botmineraalmassa.

De samenstelling van het lichaam aan de hand van deze waarden kan gebruikt worden om de gezondheid van het lichaam te evalueren.

Hoe werkt de Bio-impedantie Analyse Techniek?

Bio-impedantie is een niet-invasieve techniek waarbij de lichaamscompositie in kaart wordt gebracht door middel van een laag elektrisch signaal (meestal 400 µA op een gefixeerde frequentie 50 kHz) dat door het lichaam wordt gezonden via 4 elektroden die in contact staan met de huid van de voeten. Het stroomsignaal reist door de benen en de maag terug via de benen en meet de weerstand die het stroomsignaal in het lichaam heeft genoten. De weerstandsfactor wordt impedantie genoemd.

Dragers van Pacemakers en/of andere elektronische apparaten dienen het gebruik van van Body Composition Analyzers te mijden, meer info: STIN.nl (dit is de stichting ICD dragers Nederland).

Segementele Body Composition Analyzers

Segmentele Body Composition Analyzers bieden u extra informatie omtrent de verschillende segmenten in uw lichaam. Zo kan een segementele Body Composition Analyzer u voorzien van een meting per arm, been en de romp apart van elkaar. Segmentele Body Composition Analyzers maken gebruik van 4 extra elektroden in de handvaten van de Body Composition Analyzer. De Body Composition Analyzers van Tanita zijn razendsnel en kunnen een meting in minder dan 30 seconden uitvoeren.

Wat is het verschil tussen een segmentele en een ‘normale Body Composition Analyzer? Lees nu de FAQ:

Impedantie

Bio-impedantie meet de weerstand (R) en reactantie (Xc) in het lichaam met behulp van het stroomsignaal dat door het lichaam wordt gezonden. Het aanwezige vocht in het lichaam werkt als geleider voor dit stroomsignaal. Weerstand, ofwel ‘impedantie’ is laag in vetvrije massa waar relatief gezien veel intracellulair en extracellulair vocht is opgeslagen evenals een grote hoeveelheid elektrolyten, de geleiding van het stroomsignaal is hier dus relatief hoog. Vetmassa daarentegen is slecht gehydrateerd en zorgt voor meer weerstand (impedantie).

De impedantie is proportioneel aan het totale lichaamsvocht (TBW), de vetvrije massa wordt hieruit afgeleid op basis van een aanname (Assumed Hydratation fraction for Lean Mass) van 73,2%. Deze aanname is terug te vinden in andere technieken die worden gebruikt om de lichaamssamenstelling mee in kaart te brengen zoals de DEXA-scan. De impedantiewaarden kan dus gebruikt worden om te berekenen hoeveel vocht er in het lichaam aanwezig is en dus ook hoe het lichaam is onderverdeeld in spier-, vet- en botmassa. De vetmassa (VM) wordt berekend door het verschil te nemen tussen het totale lichaamsgewicht en de vetvrije massa.

Multi-Frequentie Bio-impedantie

Tanita Multi-Frequentie Body Composition analyzers zijn in staat om de impedantie te meten op verschillende frequenties (bijv. op 5kHz en op 200kHz). De lage frequenties meten de impedantie buiten de celmembranen, de hoge frequenties zijn in staat om de celmembranen te penetreren. Dit maakt het mogelijk om onderscheid te maken tussen intra- en extracellulair water en intra- en extracellulaire massa.

De informatie kan gebruikt worden door health-experts om gezondheidsrisico’s te identificeren zoals uitdroging of zwellingen (oedeemvorming). Multi-Frequentie Bio-impedantie apparatuur zorgt dus voor een hogere mate van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

Betrouwbaarheid

Body Composition Analyzers van Tanita bieden u betrouwbare analyse van de lichaamssamenstelling. Om de betrouwbaarheid te waarborgen is het belangrijk dat de juiste meetomstandigheden in acht worden genomen.

HIER vindt u meer terug over de ideale meetomstandigheden.

Waarom kiezen voor Tanita Body Apparatuur?

Goede vraag. We zijn blij dat u dat vraagt.

Nauwkeurig en betrouwbaar

De professionele Body Composition Analyzers van Tanita garanderen een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid geschikt voor het gebruik in gezondheidsgerelateerde instanties zoals fitness- en Wellness centra maar ook in diëtistenpraktijken en ziekenhuizen. Tevens worden Body Composition Analyzers veel gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek binnen universiteiten

Klantregistratie met GMON Pro

Om uw cliënten te voorzien van een effectieve begeleiding in het behalen van hun doelen is het registreren en analyseren van voortgang een belangrijk proces. De Tanita GMON software biedt u deze optie en is direct te koppelen aan uw Tanita Body Composition Analyzer.

Kwaliteitsgarantie (5 jaar fabrieksgarantie)

Alle professionele Tanita body Composition Analyzers zijn voorzien van hoogwaardig materiaal en gebouwd onder strenge kwaliteitsstandaarden. Omdat wij geloven in de kwaliteit van ons apparatuur bieden wij u een garantieperiode van maar liefst 5 jaar op onze professionele Body Composition Analyzers.

Gecertificeerd Apparatuur voor Medische Sector

Om te voldoen aan de vraag van medici en onderzoekers zijn enkele van onze modellen Medisch gecertificeerd. Deze certificering is een keurmerk dat staat voor de nauwkeurigheid en precisie waarmee de apparatuur werkt. Voor meer informatie over de exacte certificering zie de professionele productpagina’s of neemt contact met ons op.