Wij leveren in Nederland en Belgie
Veilig betalen in onze shop

Veelgestelde vragen: Medisch weegapparatuur

 Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende productvragen. Gebruik de links hieronder om eenvoudig naar het onderwerp te navigeren:

Veelgestelde vragen: Baby Weegschalen

Wat is een babyweegschaal?

Een Babyweegschaal is een weegschaal speciaal ontwikkeld voor het wegen van baby’s. Veelal worden bestaat een babyweegschaal uit een klein plateau waar de baby opgelegd kan worden en een display waarop het gewicht af te lezen is. Geavanceerde babyweegschalen bieden diverse functies zoals een beweegbaar plateau wat het gewicht stabiliseert wanneer een baby erg bewegelijk is.

Welke verschillende soorten Babyweegschalen zijn er op de markt?

Momenteel zijn er 2 type babyweegschalen op de markt:

Een ‘hang’weegschaal: hierbij wordt de baby in een doek gelegd waarna het doek met baby wordt gewogen.

Een ‘ligweegschaal’: de baby wordt op zijn rug neergelegd op het weegplateau waarna het gewicht wordt bepaald.

Veelgestelde vragen: Body Composition Analyzers

Voor nog meer informatie over Body Composition Analyzers, Klik hier!

Wat is een Body Composition Analyzer?

Een Body Composition Analyzer is een geavanceerd meetinstrument dat naast het wegen van het lichaamsgewicht ook de lichaamssamenstelling kan analyseren door middel van een bio-impedantie analyse. Een body composition analyzer wordt ook wel aangeduid als: bio-impedantie apparatuur of ‘slimme weegschaal’.

Body composition analyzers kunnen afhankelijk van merk en model diverse metingen en analyses uitvoeren. Metingen die doorgaans standaard zijn op een body composition analyzer:

  • gewicht
  • vetmassa
  • spiermassa
  • vochtmassa
  • botmineraal massa

Hoe werkt een Body Compositon Analyzers?

Een Body Composition Analyzer werkt d.m.v. een bio-impedantie analyse. Hierbij wordt een (veilig) stroomsignaal door het lichaam gezonden dat de weerstand meet van verschillende weefsels in het lichaam. Door het meten van deze weerstand (ookwel ‘impedantie’ genoemd) in combinatie met gegevens zoals lengte, leeftijd en het geslacht, is het toestel in staat een volledige analyse weer te geven van de lichaamssamenstelling. 

Voor wie is een Body Composition Analyzer?

Body Composition Analyzers worden veelal gebruikt door:

sportscholen, fitnesscentra, ziekenhuizen, dietisten, verzekeraars, bedrijven en zelfs door consumenten! 

Het verkrijgen van een volledige lichaamssamenstellinganalyse biedt inzicht in de individuele gezondheid en is daarom een handige tool voor iedere gezondheidsprofessional! 

Veelgestelde vragen: Personenweegschalen

Wat is een personenweegschaal of opstapweegschaal?

Een personenweegschaal is een eenvoudige weegschaal gebruikt om het lichaamsgewicht van personen te wegen. Door plaats te nemen op het weegplateau van de weegschaal worden de loadcellen geactiveerd in het toestel. Deze meten de druk waardoor het mogelijk is om een gewicht te verkrijgen. Personenweegschalen zijn er in verschillende variaties en krijgen vaak een andere benaming wanneer deze in een afwijkende setting worden gebruikt (babyweegschaal, BMI-weegschaal, etc.). Doorgaans worden de standaard personenweegschalen ook wel opstapweegschalen genoemd.

Hoe kies ik de juiste personenweegschaal?

Bij het kiezen van een personenweegschaal is het goed om na te gaan welke functies en eigenschappen een dergelijke weegschaal benodigd zijn. Begin altijd met de vraag: hoeveel kilogram moet de weegschaal kunnen wegen en is de nauwkeurigheid van belang? In sommige gevallen, bijvoorbeeld ziekenhuizen, is een medische validering benodigd. Deze medische validering vertelt iets over de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de resultaten. Wanneer u een keuze heeft gemaakt over deze punten dan kunt u nadenken over de uitvoering (gemakkelijk mee te nemen? of moet hij op een statief staan?) en als laatste zijn de functies (moet de weegschaal ook BMI kunnen meten? moet het gewicht getarreerd kunnen worden? etc.). 

Wat is het verschil tussen een 'normale' weegschaal en een body composition analyzer?

Een normale weegschaal is beperkt tot het meten van het gewicht en BMI. Een body composition analyzer gaat verder in resultaten en kan ook verschillende lichaamswaarden zoals het vetpercentage en spiermassa meten. 

Staat uw vraag er niet tussen? 

Stel hem hieronder!