Drukke maanden en feestdagen: Ook dit jaar wordt er weer grote drukte verwacht voor speciaalzaken, winkels en markten in de laatste maanden van het jaar. Waar een restaurantbezoek er met grote waarschijnlijkheid niet in zit tijdens de feestdagen, zullen nu nog meer mensen kiezen voor een uitgebreid kerstdiner met ambachtelijke producten van de plaatselijk slager, delicatessewinkel en vers speciaalzaak!

In deze periode wilt u niets liever dan dat uw apparatuur in top conditie is, ter voorbereiding op deze (toch) al drukke maand hebben we 10 praktische tips voor u opgesteld voor uw weegschalen of weegkassa’s!

10 Praktische tips: Zijn uw weegschalen en weegkassa’s kaar voor de decembermaand?! 

 1. Controleer of de weegschaal nog waterpas staat.

Controleer of uw weegschaal nog waterpas staat. Alle weegschalen of weegkassa’s waarmee afgerekend kan worden zijn uitgerust met een waterpas die aangeeft of de weegschaal nog vlak op de toonbank staat. Een weegschaal die niet waterpas staat kan moeite hebben op het gewicht ‘vast’ te zetten, hierbij duurt het dan langer voordat de weegschaal het gewicht van een artikel herkent. Controleer daarom met enige regelmaat of uw toestel nog goed vlak staat!

2. Maak de weegschaal (regelmatig) van top tot teen schoon

Zeker in deze tijd is hygiëne enorm belangrijk. Maak de weegschaal daarom regelmatig van top tot teen schoon, hiermee wordt vuilophoging, vetaanslag en roestvorming voorkomen. Een schone en frisse weegschaal draagt bij aan de levensduur van uw apparatuur.

3. Controleer alle kabels, stekkers en switches

Controleer of alle kabels en stekkers nog intact zijn en of deze goed zijn aangesloten. Zeker in omgevingen waarbinnen de apparatuur nog wel eens wordt verplaatst is dit belangrijk.

  • Voedingen
  • Haspels
  • Stoppendozen
  • Kabels van randapparatuur
  • Ethernet kabels
  • Switches

4. Zorg ervoor dat er geen piekspanning is/goede stroomvoorziening

Vooral belangrijk voor verkoopwagens of marktkramen. Controleer, ter preventie, regelmatig de stroomvoorziening/toevoer om piekspanningen (en eventuele schade aan de voeding van uw apparatuur) te voorkomen.

5. Check de printer (bon/etiket) of het nog goed zwart afdrukt

Een goedwerkende printer is belangrijk, zeker wanneer er intensief bonnen en/of etiketten worden geprint. Controleer dan ook tijdig of u bonnen en etiketten nog volledig en duidelijk worden afgedrukt. Sommige weegschalen en weegkassa’s beschikken over de functie om een testuitdraai te maken waarmee de printkwaliteit wordt getest (mocht u niet zeker weten hoe dit werkt, neem dan contact met ons op).

Daarnaast kan het zo zijn dat uw weegschaal aangeeft dat de printkop vervangen moet worden, ons advies is: doe dit tijdig. Ook al worden de etiketten of bonnen nog goed geprint, bij een versleten printkop kan de kwaliteit snel achteruit gaan!).

5.b Controleer of u nog voldoende bonrollen etiketrollen heeft!

Niets is vervelender dan wanneer het printpapier op is, bestel daarom nu alvast je bon- en etiketrollen met 10% korting direct in onze webshop, of telefonisch via: 035 6955 055.

 

6. Verwijder (oude) transacties

Het geheugen van een weegschaal slaat constant informatie op, zo ook transacties. Door (oude) transacties regelmatig te verwijderen maak je geheugen vrij en werkt de weegschaal sneller/ soepeler.

7. sluit de weegschaal dagelijks af

Naast transactiegegevens slaat een weegschaal ook allerlei kleine stukjes informatie op tijdens het gebruik van de weegschaal. Hoe langer de weegschaal aan staat hoe meer kleine stukjes informatie worden onthouden, waardoor het werkgeheugen langzaam volloopt. Het is daarom raadzaam om de weegschaal dagelijks af te sluiten zodat dit stukje geheugen weer vrij komt en de weegschaal sneller en soepeler kan werken. De je sluit de weegschaal correct af door gebruik te maken van de aan en uit schakelaar.

8. Maak (waar mogelijk) een systeemback-up van de weegschaal.

Met een systeem back-up heeft u altijd nog een reserve kopie van uw weegschaal/ weegkassa achter de hand. Mocht onverwachts iets stuk gaan of iets gebeuren met uw apparatuur dan heeft u altijd nog een back-up achter de hand!

(Voor hulp of vragen bij het maken van een systeem back-up kunt u contact opnemen met onze technische dienst: 035 6955055, of mailen naar support@weda-com.bearwithus.nl

9. Zorg voor voldoende weeg- en afrekenpunten in uw winkel

Niets is fijner dan kanttransacties snel af te kunnen werken, zeker wanneer het erg druk is. Zorg daarom voor voldoende weeg- en afrekenpunten.

  • Met een extra (losse) weegschaal kunt u uw capaciteit gemakkelijk uitbreiden. In veel gevallen kunt u uw huidige systeem uitbreiden door een extra weegkassa in het systeem te integreren.
  • Ook is het mogelijk om een geijkte losse rekenweegschaal te gebruiken als tijdelijke oplossing. Met een geijkte rekenweegschaal kunt u zelf of iemand anders snel een prijsje uit laten rekenen zonder dat de bezetting op uw weegkassa’s wordt beïnvloed. Bekijk onze rekenweegschalen online via: https://weda.com/product-categorie/retail/rekenweegschaal-retail/
  • Vervang op tijd: voorkom problemen en uitval tijdens de drukste maand van het jaar en kies voor een upgrade van uw huidige apparatuur!

 

10. Vraag ons om persoonlijk advies

Wilt u er zeker van zijn dat uw weegschalen en weegkassa’s in topconditie zijn aankomende decembermaand? Heeft u twijfels over apparatuur of ontvangt u graag nog wat persoonlijke tips om nog sneller te werkt te gaan met uw apparatuur?

Stuur ons dan een foto van uw winkelopstelling (waarop u weegschalen/ weegkassa’s te zien zijn en een foto van het typeplaatje van uw weegapparatuur naar: info@weda-com.bearwithus.nl.

Een van onze adviseurs neemt dan binnen 24 uur contact met u op, om persoonlijk uw vragen te beantwoorden en te voorzien in handige tips voor de komende feestdagen! 

Extra tip: Voorverpakken & Scannen

Door artikelen voor te verpakken of producten als scanartikelen te verkopen kunt u besparen op de gemiddelde tijd die benodigd is om een klanttransactie te verwerken, waardoor u meer klanten kunt helpen binnen een bepaalde tijd.

Zeker met de uitdagingen die de maatregelen rondom het coronavirus biedt, zoals het maximaal aantal bezoeker dat aanwezig mag zijn in een winkel en de anderhalve meter regel in het algemeen, kan het gebruik van voorverpakte- en scanartikelen zorgen voor een betere doorstroom in uw winkel.

Tips en informatie ontvangen over het aansluiten van een scanner op uw weegkassa? Of meer te weten komen over voorverpakken en etiketteren? Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden!

 

Kom in contact!

U kunt ons dagelijks bereiken via:

Tel. 035 6955055

Mail: info@weda-com.bearwithus.nl