Checkweegschalen: Nu nog makkelijker gewicht controleren en voorverpakken! 

Het afvullen van verpakkingen, kratten of containers kan veel tijd in beslag nemen, zeker wanneer een groot deel van het assortiment uit voorverpakte artikelen bestaat. Idealiter wordt er gebruik gemaakt van een weegschaal met een tarra-functie en een groot display om het gewicht af te lezen. 

Om het afvullen van verpakkingen nog makkelijker en minder foutgevoelig te maken zijn er speciale ‘checkweegschalen’ ontworpen. Deze weegschalen zijn uitgerust met een vul-indicator en geven door middel van een kleur- of geluidssignaal aan wanneer het doelgewicht is bereikt. 

Afvullen van bakjes met nootjes, fruit of andere producten wordt hierdoor een stuk aangenamer!

Minder afleesfouten en sneller vullen: 

Met een checkweger of checkweegschaal wordt het afvullen van verpakkingen gemakkelijker dankzij een kleurenindicator op het display. Jij voert voordat je gaat wegen een doelgewicht in met een eventuele marge waar dit gewicht van mag afwijken. Plaats hierna een lege verpakking op het weegplateau en tarreer deze: het vul proces kan nu beginnen! 

Het display van de weegschaal kleurt mee op basis van het geplaatste gewicht. Bij de Cely PS-65 weegschaal veranderd het display op basis van het gewicht zoals te zien op de plaatjes: 

Hieronder een voorbeeld van de Cely PS-65

Groen: Binnen de weegmarges.

Perfect gevuld, op naar het volgende bakje!

Oranje: Beneden de weegmarges

Vul het bakje bij tot het display groen kleurt!

Rood: Boven de weegmarges

Te veel gevuld: haal wat uit het bakje tot het display groen kleurt.

Checkweegschaal met Vulindicator

Omdat er gebruik wordt gemaakt van een kleuren indicator is het voor de gebruiker gemakkelijker en duidelijker om het juiste gewicht af te wegen. Zeker wanneer er grote hoeveelheden gevuld worden waarbij werknemers lange tijd achter elkaar dezelfde handeling uitvoeren. Met een vulindicator worden vulfouten voorkomen en wordt verloopt het proces sneller.

Naast een kleurendisplay zijn er ook checkweegschalen die gebruik maken een geluidsignaal of een ander intuïtieve vul-indicator. 

Benieuwd welke checkweegschalen wij nog meer aanbieden?

 

Bekijk het volledige assortiment checkweegschalen. 

Hulp nodig?

Vragen over een van onze producten?

 

Laat een bericht achter of kom direct in contact met een van onze productexperts!

Advies aanvragen