Wij leveren in Nederland en Belgie
Veilig betalen in onze shop

De Ideale Meetomstandigheden

Leer meer over de techniek achter de lichaamssamenstellingsanalyse en de manier waarop Tanita het leven van sporters en professionals op dagelijkse basis vergemakkelijkt.

Nauwkeurige metingen uitvoeren

Richtlijnen voor het nauwkeurig uitvoeren van Bio-impedantie metingen

Tanita Body Composition Analyzer zijn meetinstrumenten die met een hoge nauwkeurigheid de lichaamssamenstelling kunnen analyseren. Net als ieder meetinstrument is het belangrijk om de apparatuur op een juiste manier te gebruiken om de betrouwbaarheid van de meting te optimaliseren.

Body Composition Analyzers maken gebruik van de een elektronisch stroomsignaal wat de impedantie in het lichaam meet. Deze impedantiewaarde is een berekening van de gemeten weerstand en reactantie. Deze waarden worden deels beïnvloed door de hoeveelheid vocht in het lichaam (lees hier meer over de Bio-impedantie techniek). Een verstoring of fluctuatie in de vochthuishouding van het lichaam zijn dan ook factoren die kunnen zorgen voor onbetrouwbare metingen.

Om verstoringen of onduidelijkheden in meetresultaten tegen te gaan is het belangrijk om uw metingen te standaardiseren; het creëren en uitvoeren van metingen onder vergelijkbare omstandigheden.

Richtlijnen voor het optimale gebruik van BIA Apparatuur

Metingen die worden uitgevoerd onder schommelende omstandigheden (i.e., temperatuurverschil, vochtverhouding binnen het lichaam, volume van bloedtoevoer naar bepaalde lichaamsdelen door intensief gebruik, het nemen van een bad voorafgaand aan metingen, etc.), hebben een negatief effect op de uiteindelijke resultaten van de meting, de weerstand in het lichaam niet constant is onder deze omstandigheden.

De volgende punten worden aangeraden om de betrouwbaarheid (en vergelijkbaarheid) ten goede te komen:

  • Neem metingen pas af 3 uur na ontwaken en het uitvoeren van uw normale dagelijkse activiteiten.
  • Vermijd het eten van een maaltijd 3 uur voorafgaand aan de meting.
  • (indien mogelijk) Probeer metingen uit te voeren op een lege blaas. Urineren voorafgaand aan een meting is aan te raden.
  • Bij het vergelijken van metingen is het belangrijk om aandacht te schenken aan het moment waarop wordt gewogen. Probeer metingen die met elkaar vergeleken gaan worden zoveel mogelijk rondom hetzelfde uur uit te voeren.

In de ontwikkeling van Tanita BIA apparatuur en de vergelijkingen en formules die worden gebruikt om de lichaamssamenstelling te berekenen zijn de volgende factoren centraal gezet:

  • Vermijd alcohol inname 12 uur voorafgaand aan een meting
  • Vermijd intensieve workouts 12 uur voorafgaand aan een meting
  • Vermijd excessief eten en drinken 24 uur voorafgaand aan een meting
  • Vermijd eten en drinken in het algemeen 3 uur voorafgaand aan een meting
  • Voor vrouwen: het afnemen van een BIA meting kan onbetrouwbare resultaten laten zien tijdens de menstruatieperiode.

Onderhoud en kalibratie

Om de nauwkeurigheid en de betrouwbaarheid van uw professionele apparatuur te garanderen wordt het aangeraden om jaarlijks/per 30.000 metingen uw apparatuur opnieuw te laten kalibreren. Tijdens een kalibratie worden de meetinstrumenten in uw body composition analyzer nagekeken en indien nodig opnieuw gekalibreerd. Dit verzekerd de nauwkeurigheid en precisie waarmee uw apparatuur meet.

Plan nu een kalibratie in: klik hier

Waarom kiezen voor Tanita Body Apparatuur?

Goede vraag. We zijn blij dat u dat vraagt.

Nauwkeurig en betrouwbaar

De professionele Body Composition Analyzers van Tanita garanderen een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid geschikt voor het gebruik in gezondheidsgerelateerde instanties zoals fitness- en Wellness centra maar ook in diëtistenpraktijken en ziekenhuizen. Tevens worden Body Composition Analyzers veel gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek binnen universiteiten

Klantregistratie met GMON Pro

Om uw cliënten te voorzien van een effectieve begeleiding in het behalen van hun doelen is het registreren en analyseren van voortgang een belangrijk proces. De Tanita GMON software biedt u deze optie en is direct te koppelen aan uw Tanita Body Composition Analyzer.

Kwaliteitsgarantie (5 jaar fabrieksgarantie)

Alle professionele Tanita body Composition Analyzers zijn voorzien van hoogwaardig materiaal en gebouwd onder strenge kwaliteitsstandaarden. Omdat wij geloven in de kwaliteit van ons apparatuur bieden wij u een garantieperiode van maar liefst 5 jaar op onze professionele Body Composition Analyzers.

Gecertificeerd Apparatuur voor Medische Sector

Om te voldoen aan de vraag van medici en onderzoekers zijn enkele van onze modellen Medisch gecertificeerd. Deze certificering is een keurmerk dat staat voor de nauwkeurigheid en precisie waarmee de apparatuur werkt. Voor meer informatie over de exacte certificering zie de professionele productpagina’s of neemt contact met ons op.