Cashlogy POS 1500 geldwisselmachine gekoppeld aan de Weda CS-1200 Kassaweegschaal.

Automatiseer het betaalproces, nu ook voor betalingen met contant geld!

Hoewel we steeds vaker gaan pinnen zijn er nog steeds consumenten en klanten die betalen met contant geld boven pinnen verkiezen. Ondanks het vertrouwde gevoel en het gemak van het ‘cash’ betalen brengt het ook zekere risico’s met zich mee.

Een geldwisselmachine van Cashlogy kan hier een antwoord op bieden. Niet alleen wordt het betaal- en geldwisselproces geautomatiseerd, ook wordt het proces sneller, veiliger en minder foutgevoelig gemaakt voor zowel het winkelpersoneel als de klant!

De Cashlogy Pos 1500 is een van de meest compacte geldwisselmachines in zijn soort. Het apparaat bestaat uit twee modules: ‘de muntmachine’ en de ‘biljetmachine’ en vormen samen de Cashlogy POS 1500.

Hoe werkt de Cashlogy geldwisselmachine?

De Cashlogy geldwisselmachine wordt aangestuurd door een (weeg)kassa. Nadat de verkoper artikelen heeft aangeslagen in de kassa of weegschaal is het nu mogelijk om de betaling via de Cashlogy te ontvangen. Op het POS-terminal of klantscherm is te zien hoeveel de klant moet betalen en kan hierna zijn of haar contante geld in de geldwisselmachine gooien. De openingen van de machine kleuren groen zodra het geld kan worden ingeworpen. Na het inwerpen wordt het geld automatisch op echtheid gecontroleerd en wisselt direct de juiste hoeveelheid wisselgeld.

Voorkomt betalingen met nepgeld en slinkse wisseltrucs

De Cashlogy geldwisselmachine controleert bij ingaven het geld op ‘echtheid’, vals geld wordt hierdoor niet geaccepteerd en zal direct weer worden uitgegeven. Het is hierdoor niet meer mogelijk voor klanten om met nepgeld te betalen. De betaling blijft open staan totdat het totaalbedrag is voldaan (en wisselt bij ingaven van een groter bedrag direct het wisselgeld). Omdat de wisselmachine direct de hoeveelheid van het ingegeven bedrag registreert weet je als verkoopmedewerker dat de klant genoeg heeft betaald en genoeg wisselgeld heeft ontvangen. Wisseltrucs en kasverschillen worden hiermee dus vermeden.

 

Minder Diefstal en kasverschillen

Hoewel we er liever niet over nadenken is het in sommige gevallen goed om het zekere voor het onzekere te nemen, zeker wanneer het op geld en betalingen aankomt. Kasverschillen, al dan niet door diefstal of onzorgvuldigheid in het wisselproces, wil je zo veel mogelijk zien te vermijden. De geldmachine van Cashlogy kan transacties pas goedkeuren wanneer er genoeg is betaald door de klant en zal daarbij nooit teveel of te weinig geld teruggeven waardoor je precies bij kunt houden hoe de geldstroom zich weerhoudt. De Cashlogy geldmachine is daarbij op vier niveaus beveiligd.

Koppelen aan uw weeg(kassa)

De Cashlogy geldwisselmachine kan direct aangesloten worden op uw afrekensysteem. Via een beveiligde verbinding wordt de betaalopdracht vanuit uw (weeg)kassa direct doorgestuurd naar de Cashlogy geldwisselmachine die alle geldingaven registreert. Mocht blijken dat de klant te weinig contant geld mee heeft genomen om de complete betaling te voldoen, dan kan het ingegeven geld worden teruggegeven of het restbedrag kan via een pintransactie worden voldaan. De geldmachine wordt direct vanuit het afrekensysteem aangestuurd en biedt daarbij de volledige wendbaarheid die benodigd is om verkooptransacties op een vlot tempo af te ronden!.

Voor wie?

Voor welke toepassingsgebieden is de Cashlogy geldwisselmachine geschikt?

 • Winkels
 • Horeca
 • Supermarkten
 • Groothandels
 • En overal waar nog contant geld wordt ontvangen.

Belangrijkste features:

 • Voorkomt fraude
 • Minimaliseert kasverschillen
 • Transparant en helder (voor zowel klant als verkoopmedewerker)
 • Preventief tegen diefstal
 • Veilig en precies contant betalen
 • Volledig inzicht in contante geldstromen 

Wilt u ook meer grip op de contante betalingen binnen uw winkel of onderneming? Neem contact met ons op voor meer informatie of neem een kijkje op onze website!

Tel. 356955055

Mail: info@weda-com.bearwithus.nl

www.weda-com.bearwithus.nl